Gelaatsreiniging: de basis van jouw verzorgingsritueel

Gelaatsreiniging: de basis van jouw verzorgingsritueel

Als ik start met een gelaatsverzorging bij klanten, stel ik gerichte vragen over hoe ze hun huid thuis verzorgen. Vaak krijg ik te horen dat ze voor het reinigen van hun gezicht enkel water gebruiken. Dit is niet de goeie manier en dat probeer ik steeds uit te leggen. In dit blogbericht vat ik het graag even samen:

Waarom ’s morgens je gezicht reinigen?

Tijdens het slapen komt onze huid tot rust, maar onze huid gaat ook werken om zich te herstellen. Ze gaat de voedingsstoffen uit onze nachtcrèmes en serums halen maar ook afvalstoffen uitscheiden.

Deze afvalstoffen komen via onze poriën vrij op de huid. Daarom is het belangrijk dat we onze huid ’s morgens goed reinigen. Op die manier kan jouw favoriete serum, oogcrème en dagcrème veel beter indringen in de huid.

Waarom 's avonds je gezicht reinigen?

Of we nu make-up dragen of niet, onze huid moet ’s avonds gereinigd worden. De huid van ons gezicht staat dagelijks in contact met invloeden van buitenaf. Denk maar aan stof, vuil, uitlaatgassen… Dit kunnen we natuurlijk niet steeds opmerken met het blote oog, waardoor mensen het belang ervan vergeten, en zonder hun gezicht te reinigen in bed kruipen.

Als we ons gezicht ’s avonds niet reinigen, blijven deze vuile stoffen op de huid liggen, kunnen ze opgenomen worden door onze poriën en gaan deze verstoppen of irriteren. We gaan ons serum, oogcrème en nachtcrème dus bovenop een laag vuil smeren, wat zeker niet de bedoeling kan zijn... Zonder te reinigen gaat de textuur en gezondheid van je gezicht achteruit. Je ziet er eerder moe uit en het versnelt op die manier het verouderingsproces.

De boodschap is dus: maak er je gouden regel van om elke ochtend en avond zonder fout je gezicht grondig te reinigen. Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Mocht je een frisse start willen nemen met je gelaatsverzorging, ontdek dan zeker onze hydrabrasie-behandeling, die je huid diepgaand reinigt: het is de resetknop voor jouw gezichtsverzorging.

Terug naar blog